ayurvédikus babamasszázs

Mire jó a babamasszázs?   A babamasszázs számtalan kedvező élettani hatása mellett  segíti a szülő-gyermek kötődés kialakulását, megkönnyíti az egymásra hangolódást. A mamáknak magabiztosságot ad és hozzájárul a családi harmónia megteremtéséhez. A babák pedig érzelmileg és fizikailag is kiegyensúlyozottabbak lesznek. Indiában, a babamasszázs hazájában a mai napig minden nap megmasszírozzák a piciket, mert tudják hogy a rendszeres érintés hatására  önállóbb, magabiztosabb, szeretni tudó felnőtté válnak.

Miben segít a babamasszázs?

 • a rendszeres masszázs megszünteti a pocakfájást, székrekedést, puki problémákat
 • stresszoldó hatása miatt a babák sokkal nyugodtabbak lesznek, kevesebbet sírnak
 • megkönnyíti az esti altatást, illetve mélyebb alvást biztosít, ami hatalmas ajándék az egész családnak
 • az érintés segít az egymásra hangolódásban, így jobban megértjük a baba jelzéseit
 • növeli a baba érzelmi biztonságátimages
 • segíti a baba mozgásfejlődését, növeli az ízületek rugalmasságát
 • ellenállóbbá teszi az immunrendszert a betegségekkel szemben
 • javul a baba vérkeringése és izomtónusa. Ez különösen fontos újszülötteknél és császáros babáknál
 • nő a test oxigénellátottsága, ami segíti a jó emésztést és az izmok ellazulását
 • az olaj táplálja a baba bőrét, és elmúlik a bőr szárazsága, érzékenysége
 • az egyénileg kiválasztott olaj segít egyensúlyba hozni az elemeket, amivel számos betegség előzhető meg
 • a masszírozott babák szellemileg és fizikailag is fejlettebbek és önállóbbak mint akiket ritkábban érintenek
 • masszázs által a baba békés, boldog kisbaba lesz, aki bizalommal tekint az őt körülvevő világra.

Miért pont az ayurvédikus babamasszázst válasszam?

baba Az indiai babamasszázs évezredes hagyománya, nem véletlen terjedt el az egész világon. Számtalan előnye mellett ellenérvet nem is lehet felhozni, csak nyerhetünk vele, ha kipróbáljuk.Az általam tanított babamasszázs sor kíméletesen érinti csak a babát, figyelembe véve a pillanatnyi hangulatát is. Fontos hogy soha sem okozzunk fájdalmat a babának a masszázs során .  Az ayurvéda ötezer éves egészség megőrző rendszer (a szanszkrit szó jelentése „az élet tudománya”), mely az öt őselem (éter, levegő, tűz, víz, föld) harmóniájára épül. A személyre szólóan kiválasztott masszázsolaj azon kívül hogy táplálja a baba bőrét  harmonizálja az öt őselemet is, ami az ayurvédikus gyógyítás alapja. Ezen kívül kiegyensúlyozó hatással bír az idegrendszerére, megnyugtatja Őt. Az ayurvédikus babamasszázs abban különleges, hogy a hangsúlyt nem a testi masszázsra helyezi, hanem a személyiségtípusok megismerésére. Segít a mamáknak, hogy jobban megértse a gyermeke szükségleteit, amik néha egészen eltérőek a sajátunktól. Elemezzük a különböző baba-mama személyiségek kapcsolatának nehézségeit és előnyeit. Ezen megértések nyomán könnyebben elmélyül a baba-mama kapcsolódás, önbizalmat és magabiztosságot kapunk a hétköznapokhoz és a gyereknevelés problémás kérdéseinek eldöntéséhez. Sőt akár a párkapcsolatban felmerülő visszatérő problémákra is választ adhat az ayurvéda. Ez a tudás minden téren hozzá járul a harmónia megteremtéséhez és segít a funkcionáló családdá válásban. A saját tapasztalatom az, hogy a filozófiai háttér megismerése, az alkati jellegzetességek megértése még egyszer annyi előnnyel jár, mint  a masszázs elsajátítása. Tiszta szívből ajánlom mindazoknak akik szeretnének új nézőpontból információkhoz jutni és egy harmonikus, boldog családi életet kialakítani,aminek a hatása közel sem ér véget a babakor végével. Segít boldogabbá tenni a világot.:)

Mikortól masszírozzam a babát?

A babamasszázs a köldökcsonk leesésétől bármikor elkezdhető, nagyjából egy éves korig a legkönnyebb hozzá szoktatni a babát. A legideálisabb időpont a kezdésre a 2-3 hónapos kor, mivel ekkorra a baba már nem olyan törékeny és a mama is magabiztosabban mer hozzányúlni, kimozdulni vele. Ha mászni kezdenek, már kicsit izgalmasabb a masszázs.:)  Ezután is érdemes masszírozni, azonban jó ha a növekvő gyermek igényeihez alkalmazkodunk. Az esti fürdetés előtt könnyedén beilleszthető a napi rutinba és segít lecsillapítani a kicsit, ráhangolódni a lefekvésre. Az sem baj, ha nem mindig hagyja végigmasszírozni magát, legyünk játékosak és megértők vele.

A Babamasszázs tanfolyam menete

Az 5 alkalmas babamasszázs tanfolyamon elegendő idő jut a masszázssor pontos elsajátítására, amihez egy jegyzetet is adok, hogy otthon bármikor belenézhess, ha elbizonytalanodnál. Ezen kívül óráról órára megismerkedünk az ayurvéda alapjaival, egyénileg megállapítjuk az ayurvédikus testalkatát a babának és a mamának is. A masszírozás alkathoz igazított, hidegen sajtolt növényi olajjal történik.  Emellett beszélgetünk az ayurvéda fényében a baba-mama kapcsolatok sajátosságairól, a biztonságos kötődés fontosságáról. Ezzel a fontos tudással kiegészítve egy életre szóló bölcsességet szerzel, hogy megérthesd a gyermeked és saját magad működését, egyedi igényeit. Mindezt családias környezetben, kis létszámú csoportban, jó hangulatban tesszük, ahol lehetőség van a babás tapasztalatok megosztására, beszélgetésre is. Így válik a babamasszázs mindkettőtök számára feltöltődéssé. Mit hozzak magammal? Vidámságot, nyitottságot. A szükséges olajat és a jegyzetet biztosítjuk.A babának hozz ételt, ha már nem szopizik és megéhezne, pelust, két törölközőt, esetleg kedvenc játékot lekötni a figyelmét.  A masszírozás általában a mama lábán fekve, ölben történik.   Szeretettel várok minden érdeklődő mamát, papát , nagyit, nagynénit a tanfolyamon! Ha ismerősöd babát vár, ajándékozz neki babamasszázs tanfolyamot ajándékkártyán!